30.11.2011 

Da er Nordisk Mesterskap 2011 vel overstått. Og det ble litt av en helg, med fantastisk mye flott Freestyle og HTM. 
Danmark tok gull i lag HTM (for tredje år på rad!). 
Finland tok gull i lag Freestyle. 
Danske Anja Christiansen & Queeny ble Nordisk Mester i Heelwork to Music. 
Finske Sini Eriksson & Sonic ble Nordisk Mester i Freestyle.

De norske deltagerne har all grunn til å være stolte av sine prestasjoner! Særlig tatt i betraktning at dette var Norges aller første deltagelse i et Mesterskap, og at de fleste har svært få starter på sitt repertoar. En imponerende innsats av alle! Marianne Aas & Vikki ble Norges beste i FS og endte opp på en fantastisk 5. plass i den individuelle finalen. Jessica Karlgren og Sussi ble Norges beste i HTM og endte opp på en flott 10. plass i den innledende runden.  

GRATULERER alle sammen! :)
Detaljerte resultater fra begge dager kan leses HER.
Bilder kan sees i Bildegalleriet.

TUSEN TAKK til alle som gjorde helgen til en flott begivenhet; alle utøvere, lagledere, dommere, publikum og ikke minst til alle gode hjelpere som jobbet så hardt for at alt skulle fungere på best mulig måte.

20.10.2011 

I helgen arrangerer Danmark det aller første EM i freestyle og heelwork to music. Hele 80 ekvipasjer fra 13 ulike land skal delta! Vi ønsker alle deltagere og arrangører LYKKE TIL! Og ikke minst må vi ønske lykke til til vår egen Anja M. Schüller som har fått æren av å være en av tre dommere under mesterskapet. :-)    

22.09.2011 

Indre Østfold Hundeklubb arrangerte årets siste konkurranse, i Askim 18. september. Værgudene var ikke helt greie denne gangen heller, men det ble likevel et flott stevne med bra deltagelse. For første gang var det en norsk ekvipasje som startet i klasse 3 (Jessica Karlgren & Sussi) og vi fikk se to flotte program i 6+ (mer enn 6 ben i ringen). Stor gratulasjon til Eva Byrkjeland & Lilly som vant FS1 og til Ine Rosland & Merlin som vant HTM1 og til alle andre som deltok og viste flott kreativ lydighet. Resultater finnes HER.

04.09.2011 

ENDELIG har vi fått klarsignal til å frigi uttakskriteriene til Nordisk Mesterskap i FS/HTM som skal foregå på Dogs4All i Lillestrøm 26.-27. november 2011. Du finner de HER.

28.08.2011 

Værgudene var definitivt ikke med oss på stevnet i Ås 27. august. Det så bokstavelig talt temmelig mørkt ut en stund. Rett før start ble det plutselig helt svart og lyn, torden, vind og regn gjorde at vi et øyeblikk trodde vi måtte avlyse hele konkurransen. Etter kontakt med de ferskeste værprognosene og en rask brainstorming var dog det verste tordenværet over og sporty deltagere og arrangører hev seg ut i regnet. Det skal jammen mer til for å stoppe kreative hundefolk! Den ene regndansen etter den andre ble fullført i fantastisk stil. Bøttende regn og dyvåt, sølete gressplen hindret ikke innsatsen og både hunder og førere fikk rullet seg i søla. "The show must go on! Det ble altså en særdeles våt men likevel så hyggelig dag. Vi så aldri annet enn blide og glade folk og hunder. Og til og med publikum holdt tappert ut ringside. TAKK til alle som var tilstede!
GRATULERER til Annete Andresen & Dolly som vant FS1 med sitt flotte "cowboy"show. Og GRATULERER til Merete Kristensen og Mia som vant HTM1 til jodlende Sound of Music rytmer. Gratulerer også til alle andre for flotte kreative gjennomførelser. 
Resultatliste er lagt ut HER. Videoer av ekvipasjene finnes HER.

16.08.2011 

Det blir konkurransetrening/trening i Ås (ved Tårnbygningen på UMB) lørdag 20. august kl 14.00
Vil du være med så gi beskjed til Anette Andresen på tlf: 996 13 405. Alle er velkommen! Og det blir en fin oppkjøring til stevnet lørdag 27. august. (Treningen avlyses ved regn.) 

09.07.2011 

Moss og Omegn Hundeklubb arrangerte stevne i Kreativ lydighet den 3. juli på Kambo i Moss. Det var hele syv startende i FS klasse 1, to startende i FS2 og to startende i HTM1. I tillegg var det også rekruttklasse. Gratulerer til alle startende og til arrangør for et godt gjennomført stevne. Spesielt stor gratulasjon til debutant og vinner av FS1 Ida Asbjørnslett & Tanja og til Anniken Jensen & Scott som fikk sin andre 1. premie i FS1 og dermed opprykk til FS2. Resultatliste finnes HER.

21.06.2011 

Sandefjord Hundeklubb arrangerte Sandefjord Hundefestival 18. og 19. juni. Både agility, "vanlig" lydighet, rally lydighet og kreativ lydighet var samlet på samme sted. Et flott gjennomført arrangement ble det! I Kreativ lydighet var det ikke så mange startende, men vi fikk til gjengjeld se ekvipasjer i både FS1, FS2, FS3 og HTM1. I FS3 hadde vi gleden av å dele ut Norges første cert i freestyle! Det gikk til svenske Sabine Åström og hennes golden retriever Wilma (som er oppdrettet i Sandefjord ;). GRATULERER så mye! Stor gratulasjon også til Jessica Karlgren som fikk 1. premie i FS2 begge dager og dermed opprykk til klasse 3. :) 
Resultater er lagt inn HER. Bilder finnes HER.

13.06.2011 

Til tross for mye nedbør, torden, flom, stengte veier og noe frafall, ble det i pinsehelgen avholdt konkurranse på Stavsplassen i Tretten, i regi av Norsk Belgisk Fårehundklubb. GRATULERER til Marianne Ono Njøten og Max som vant FS1 og fikk sitt 2. opprykksnapp. Resultatliste finnes HER.

03.06.2011 

Det nye regelverket er nå lagt ut. Se HER

02.06.2011 

Hovedstyret i NKK har nå godkjent forslaget til revidert regelverk. Den største endringen er muligheten til å oppnå championat i både FS og HTM. Vi har også fått godkjent betegnelsen Kreativ lydighet som en samlebetegnelse på de to grenene (FS og HTM). Regelverket vil bli lagt ut på NKKs hjemmesider i løpet av kort tid. 

20.03.2011 

Da er årets første konkurranse over. GRATULERER til Anniken Jensen og Fargo som vant FS1 
og til Anja M. Schüller og Frekja som vant HTM1. Begge med 1. premier og opprykksnapp. 
Gratulerer også til alle de andre flinke og lovende ekvipasjene. :) 
Og takk for god support og støtte fra et livlig og entusiastisk publikum!
Resultatliste finnes HER. Og bilder finnes HER.

Videoer av alle ekvipasjer legges ut her: http://www.youtube.com/user/NorskFreestyle#p/u

16.03.2011:  Konkurransen søndag 20. mars starter ca kl 11.30.
Det er fire startende i Freestyle klasse 1 og en startende i Heelwork to Music klasse 1
Rekrutter har anledning til å melde seg på på stedet. (kr 50,- i startkontingent)
 
Sted er Stall Svartedal i Vestby (Akershus).

Veibeskrivelse: Fra Oslo: Kjør E6 sørover og ta av mot Vestby syd/Hvitsten.
Ta til høyre i rundkjøringen rett etter avkjørselen (mot Vestby kirke) og
kjør Erikstadveien i ca 3 km, da står det et skilt til Svartedal, på venstre
side av veien (OBS! skiltet kommer litt brått på). Kjør skogsveien helt til
ende og parker utenfor ridehuset.

For eksakt veibeskrivelse: søk på Google Maps http://maps.google.no
Skriv inn Stall Svartedal eller Vestby Hesteklubb i søkefeltet.

Velkommen! 

15.03.2011:  Se vinnerprogrammet til Richard Curtis i den internasjonale konkurransen på Crufts 12. mars. 
 
12.12.2010:  Gratulerer til Nordiske Mestere i Freestyle, Frida Binette og Poppy! 
Og gratulerer til Nordiske Mestere i Heelwork to Music, Anja Christiansen og Las!