23.12.2014

Søndag 14. desember ble det arrangert Norges Mesterskap i Kreativ lydighet i Drammen Hundepark. I tillegg var det vanlig offisiell klasse 1 og 2 i begge grener. Det var rekordstor deltagelse med hele 22 ekvipasjer totalt, noe som var ekstra gledelig. Norgesmestertitlene gikk velfortjent til Jessica Karlgren & Izi i HTM og Marianne Aas & Vikki i FS. GRATULERER SÅ MYE!!

NB! NKK har besluttet at NM i Kreativ lydighet likevel er å betrakte som en offisiell konkurranse og resultatene fra årets NM er dermed offisielle på lik linje med en vanlig klasse 3 konkurranse.

Det var mye flott freestyle og heelwork å se i de andre klassene også. Og opp til flere dyktige debutanter, noe som lover bra for framtiden. :)

Alle resultater fra dagen er lagt inn i terminlisten.

Tusen takk til alle medhjelpere, og spesielt takk til stevneleder Vigdis Larsen for strålende innsats! Tusen takk til de tre dommerne! Vi var ekstra heldige og hadde danske Emmy Marie Simonsen som hoveddommer denne gangen.  Og tusen takk til sponsor KREATIVHUND for mange flotte premiegaver! 

18.11.2014

Nordisk Mesterskap i Kreativ Lydighet er overstått. Og så mye flott freestyle og heelwork vi fikk se! Våre norske deltagere gjorde det strålende! Jessica Karlgren & Izi vant SØLV i HTM. Marianne Aas & Vikki tok en flott 5. plass i FS. Ine Rosland fikk en 14. plass i HTM og Anniken Jensen & Fargo tok en 13. plass i FS.
GRATULERER til alle med flotte prestasjoner! :)

Sverige vant lag GULL i HTM
Finland vant lag GULL i FS

NORDISK MESTER i HTM ble finske Katja Tamminen & Nevada (border collie)
NORDISK MESTER i FS ble svenske Kerstin Eklund & Miles (golden retriever)

Fullstendige resultatlister kan lastes ned HER

Og ikke minst; TUSEN TAKK til alle tapre funksjonærer som jobbet som helter gjennom hele helgen for å få arrangementet i havn. Dere er GODE SOM GULL!!

22.09.2014

I går 21/9 var det stevne i Askim. All honnør til Indre Østfold Hundeklubb som har jobbet så hardt og laget et så flott arrangement. Her var det høy service faktor! Ekstra heder for gjennomføring etter at initiativtaker og primus motor for stevnet, Cecilie Jonassen Hansen, nylig måtte gi tapt i kampen mot kreft. Miljøet vårt har mistet en fantastisk, fargerik, kreativ, raus og varm person. Og ekstra varme tanker går til hennes nærmeste og kjæreste. Hennes minne ble hedret med utdeling av Cecilie's Hederspris. Den gikk velfortjent til Hanne Bache-Mathiesen & Jacqueline "for utmerket samspill, glede og kontakt i ringen. Deres gode sportsånd og gjensidige respekt kan bidra til inspirasjon for andre." 
Gratulerer så mye til alle med flotte prestasjoner! Og ekstra stor gratulasjon til Tina Hosen & Cindy som tok sitt første cert i FS. Fullstendig resultatliste er lagt ut i terminlisten

07.09.2014

Nå er tiden inne for å søke om prøver/stevner for 2015. Det er stort behov for klubber som vil arrangere stevner i Kreativ lydighet. Oppfordre DIN klubb til å være arrangør i 2015, og tilby samtidig din hjelp med arrangementet. :) Uten arrangører - ingen stevner. Meld gjerne først inn aktuelle datoer til styret i NFF slik at de kan samkjøre litt, og vi unngår at det settes opp flere stevner på samme dag. Mer info om det å arrangere stevner finner du HER.   
Fristen for å søke om prøver i 2015 er 31. oktober 2014.

24.08.2014

Tusen takk til Kongsberg Hundeklubb for strålende arrangert stevne i dag! Imponerende presist lagt mellom et par voldsomme regnbyger. ;) Gratulerer til alle for herlige prestasjoner i ringen! Og aller størst gratulasjon i dag til Juba og Eva Byrkjeland som tok sitt første cert i HTM. Fullstendig resultatliste er lagt ut i terminlisten.   

10.08.2014

NKK har nå lagt ut revidert regelverk. Se mer under fanen Konkurranser og linken regelverk.

07.08.2014

Da er VM i Finland overstått. I HTM klarte Jessica Karlgren og Izi den fantastiske prestasjonen å ta SØLV. Nest best i verden! Waou! Det står det virkelig respekt av! GRATULERER!!! Ine Rosland og Merlin endte på 26. plass. Og i freestyle kom Marianne Ono Njøten & Qatla på 22. plass. Flott og hederlig innsats! 
Våre gode nordiske naboer hadde også fantastiske resultater. Danske Anja Christiansen & Queeny tok gull i HTM. Sverige ble nr 2 i HTM lag og Danmark ble nr 3 i HTM lag. I freestyle var det Russland som tok seieren både i lag og individuelt. Finland ble nr. 2 i FS lag og Sverige ble nr 3 i FS lag. Fullstendige resultatlister finnes HER

02.08.2014

VM i Finland arrangeres 6-7. august. Det norske laget består av Jessica Karlgren & Izi (HTM), Ine Rosland & Merlin (HTM) og Marianne Ono Njøten & Qatla (FS). Vi ønsker de god tur, og all mulig LYKKE TIL! :)
Se startrekkefølgen HER. Ine & Merlin starter som nr. 2 på onsdag 6. og Jessica & Izi starter som nr. 10. Marianne & Qatla er ut som nr. 2 torsdag 7. (Marianne har fått seg et spenstig internasjonalt etternavn for anledningen ;). 

17.06.2014

Søndag 15. juni var det igjen tid for Kanaldansen i Lunde, Telemark. Dette begynner å bli en  veldig hyggelig tradisjon. Og i år ble det også invitert til sosialt treff og grilling på lørdag kveld. Solguden var veldig raus i år, og mange hunder syntes nok det ble litt vel varmt. Men mange flotte prestasjoner ble det likevel. Og flinke rekrutter ligger å lurer i løypa. Gratulerer alle sammen! Det ble litt klabb og babb med plasseringene i FS1, men feilen er nå rettet opp. Alle resultater finnes i terminlisten

TUUUSEN TAKK til alle som bidro til at det ble en flott dag! :)

13.06.2014

NKK v/Hovedstyret har godkjent forslaget til revidert regelverk. Det vil være gjeldende fra 01.07.2014 og vil bli lagt ut i sin helhet en av de nærmeste dagene. Blant de mest betydnigsfulle endringene kan nevnes at det vil bli innført mellomtitler i klasse 1 og klasse 2, det vil deles ut maks to cert i begge grener per stevne og i en prøveperiode på ett år vil dommere kunne dømme og starte på samme dag. 

Sammen med regelverket er det også utarbeidet en utøverveiledning som gir utfyllende kommentarer og forklaringer. 

29.05.2014

Moss og Omegn Hundeklubb arrangerte kombinert stevne med rally- og kreativ lydighet i dag. En strålende dag ble det. Og værgudene var rause med sol og varme. Tusen takk til dyktige arrangører for et godt gjennomført stevne! Alltid hyggelig med stevne sammen med rallyfolket. Og ikke minst gledelig å se så mye flott freestyle og heelwork. :) Resultater fra dagen HER.  

07.05.2014

I dag har det vært kveldsstevne på Ekeberg i Oslo. Vi kunne ha ønsket oss det litt varmere og tørrere, men bortsett fra det ble det en strålende kveld. TUSEN TAKK til Norsk Belgisk Fårehundklubb, avd Oslo og Akershus for et godt arrangert stevne! Og gratulerer til alle startende! Se resultatliste HER.  

16.03.2014 

Da er årets første stevne overstått. En hyggelig dag i Drammen Hundpark. TAKK til alle gode hjelpere, dommere og publikum. Gratulerer til alle startende med flotte resultater! Veldig gøy med mange svært flinke og lovende debutanter. Og en ekstra stor gratulasjon må gå til Anne Gry Øyeflaten & Udda som tok cert i HTM3 og med det blir Norges første Champion i Heelwork to Music!!! :)  Fullstendig resultatliste finnes HER.   

03.03.2014

Et hyggelig Årsmøte ble avholdt 2. mars og nytt styre ble valgt inn. Lykke til til det nye styret og til kompetansegruppe og redaktører! Hjertelig TAKK  for innsatsen til de som har fratrådt sine verv. :)